جامعه شایستگان
فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ وَرِثُوا الْکِتَابَ یَأْخُذُونَ عَرَضَ هَذَا الْأَدْنَى وَیَقُولُونَ سَیُغْفَرُ لَنَا وَإِنْ یَأْتِهِمْ عَرَضٌ مِثْلُهُ یَأْخُذُوهُ أَلَمْ یُؤْخَذْ عَلَیْهِمْ مِیثَاقُ الْکِتَابِ أَنْ لَا یَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ وَدَرَسُوا مَا فِیهِ وَالدَّارُ الْآخِرَةُ خَیْرٌ لِلَّذِینَ یَتَّقُونَ أَفَلَا تَعْقِلُونَ * وَالَّذِینَ یُمَسِّکُونَ بِالْکِتَابِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ إِنَّا لَا نُضِیعُ أَجْرَ الْمُصْلِحِینَ (آیات 169-170/اعراف)
پس از آنها، فرزندانی جای آنها را گرفتند که وارث کتاب (آسمانی، تورات) شدند؛ (امّا با این حال،) متاع این دنیای پست را گرفته، (بر اطاعت فرمان خدا ترجیح میدهند) و میگویند: «(اگر ما گنهکاریم توبه میکنیم و) بزودی بخشیده خواهیم شد!» اما اگر متاع دیگری همانند آن به دستشان بیفتد، آن را (نیز) میگیرند، (و باز حکم خدا را پشت سر میافکنند.) آیا پیمان کتاب (خدا) از آنها گرفته نشده که بر خدا (دروغ نبندند، و) جز حق نگویند، و آنان بارها آنرا خواندهاند؟! و سرای آخرت برای پرهیزگاران بهتر است، آیا نمیفهمید؟! ?169? و آنها که به کتاب (خدا) تمسّک جویند، و نماز را برپا دارند، (پاداش بزرگی خواهند داشت؛ زیرا) ما پاداش مصلحان را ضایع نخواهیم کرد! ?170?
1- همواره گروهی خود را به دین چسبانده و دین را وسیله رسیدن به دنیای بهتر خویش قرار داده اند. (مواظب باشیم آدم ها ملاک پذیرش یا گریز از دین قرار نگیرند)
2- وجدان همواره هشدارمان می دهد و کسانی برای فرار از این هشدار امید واهی به بخشش الهی دارند.(برای برخورداری از بخشش الهی باید یه خورده رنگ الهی داشته باشیم)
3- امید و آرزوهای واهی و بدون تلاش دلیل انحراف از حق و سرانجام بدعت در دین و افترا بر خدا بستن است.
4- پیمان فطرت حق گرایی و حق جویی است.
5- خرد ورزی در فرهنگ قرآنی آن است که ما را به حقیقت هستی برساند و حضور خداوند را در زندگی ما ببیند.بنابراین خردورزی و عاقبت اندیشی و فرجام گرایی(معاد) رابطه مستقیم دارند.
6- قوم یهود به دلیل دلبستگی افراطی به امید و آرزوهای خیالی شدیدا دنیا گرا هستند و مفهومی به نام معاد و حساب و کتاب الهی در زندگی آنان نقشی ندارد.(امروز نیز شرکت های بزرگ و غول های سرمایه داری دنیا در اختیار یهود قرار دارد.)
7- دنیا و سرمایه های آن زوال پذیر است و خردمند در پیِ سرمایه ای ماندگار و ابدی است.
8- امید های بی پشتوانه و دروغین به بخشش الهی خاستگاه دنیا گرایی و نگاه سکولاریستی است.
9- در فرهنگ قرآنی امید به مغفرت و آمرزش باید با رفتارهای انسان هماهنگ باشد و جرم و خلافکاری تکرار نشود.
10- درسبک زندگی مومنانه برنامه های الهی(محتوای قرآن)در تمامی قطعات پازل زندگی انسان جریان دارد.
11- تفاوت دنیا و آخرت در سایه خردورزی فرجام نگر مشخص می شود .(عقل ابزار گرا در این مقوله در گل و لای همین دنیا می ماند.)
12- انسان به پیمان های فطرت وفادار نمی مانند مگر تدبیر و مدیریت خداوند در همه مراحل زندگی را بپذیرد.(راستگویی- عدالت گرایی- احترام به حقوق بشر درسایه قوانین بشری فریبی بیش نیست.)
13- کنترل و نظارت درونی و پارسایی در سایه اجرای برنامه الهی رمز رسیدن به سرمایه اخروی و خوشبختی ماندگار است.
14- اصلاح گرا و مصلح در فرهنگ قرآنی کسی است که به عهد و پیمان های خداوند وفادار باشد.
15- شایستگان با همه وجود در ایجاد شرایط و عوامل لازم برای اجرای برنامه های خداوند تلاش می کنند و کتاب الهی را متن زندگی قرارداده و سبک زندگی خودرا بر اساس آن قرار می دهند.
16- دو شرط اساسی برای یک جامعه شایسته:تمسک به قوانین وحیانی- اقامه نماز در جامعه(فاصله جامعه مدعی انتظار مصلح با ایجاد این دو شرط چقدر است؟!)
17- تاکید بر اقامه نماز به طور مستقل(با این که نماز در پازل برنامه جامع دین قرار دارد)نشانه نقش بارز و موثر آن در ایجاد جامعه شایستگان است.
18- اقامه نماز به معنای واقعی آن و وفاداری به شرایط و آداب آن خود یکی از مهمترین راهبردهای اصلاحی فرد و اجتماع است. زیرا نمازگزار خودرا در محضر خداوندمی بیند و چنین است که هرگز آگاهانه و از روی سرکشی و لجبازی حریم حرمت یار نمی شکند.
19- پاداش های الهی با امید و ارزوی صرف در اختیار کسی قرار نمی گیرد .پاداش با عمل آدمی رابطه مستقیم دارند.(گرچه عمل آدمی هم خود عاری از ناخالصی ها نیست. و نیز نیت خالص و بی شائبه هم در کسب پاداش الهی نقش تعیین کننده دارد.)
و اگر با خدا همراه شوی ....
بهار قرآن
رمضان
ذوب گناه
کارخانه آدم سازی
با همه توان با خدا همراه شویم
ابلیس کلافه است
یا حق 10/5/1392 سید