سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 213
بازدید دیروز : 210
کل بازدید : 323742
کل یادداشتها ها : 279
خبر مایه




أَلَمْ تَرَ‌ إِلَى الَّذِینَ قِیلَ لَهُمْ کُفُّوا أَیْدِیَکُمْ وَأَقِیمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّکَاةَ فَلَمَّا کُتِبَ عَلَیْهِمُ الْقِتَالُ إِذَا فَرِ‌یقٌ مِّنْهُمْ یَخْشَوْنَ النَّاسَ کَخَشْیَةِ اللَّـهِ أَوْ أَشَدَّ خَشْیَةً ? وَقَالُوا رَ‌بَّنَا لِمَ کَتَبْتَ عَلَیْنَا الْقِتَالَ لَوْلَا أَخَّرْ‌تَنَا إِلَى? أَجَلٍ قَرِ‌یبٍ ? قُلْ مَتَاعُ الدُّنْیَا قَلِیلٌ وَالْآخِرَ‌ةُ خَیْرٌ‌ لِّمَنِ اتَّقَى? وَلَا تُظْلَمُونَ فَتِیلًا ?77/سوره نساء?
آیا ندیدى کسانى را که به آنها گفته شد دست نگهدارید ونماز را برپادارید و زکات را بپردازید و چون جنگیدن بر آنان مقرر شد، در این زمان گروهى از آنان از مردم (از دشمن) مى‏ترسند مانند ترس از خدا و یا شدیدتر ازآن و گفتند: پروردگارا چرا بر ما جنگ را مقرر کردى؟ چرا ما را تا زمانى نزدیک مهلت ندادى؟ بگو کالاى دنیا اندک است و براى کسى که پرهیزگار باشد آخرت بهتر است و ذره ‏اى ستم نمى‏شوید.


گزارش کوتاهی از ماجرا و قصه


در طول سالهایى که پیامبر اسلام(ص) در مکه بود و مدتى هم پس از ورود آن حضرت به مدینه، مسلمانان اجازه جنگ با دشمنان را نداشتند آنها گاهى مورد شکنچه و آزار قرار مى‏گرفتند ولى اجازه نداشتند که با دشمنان کارزار کنند و این به جهت اندک بودن نیرو و امکانات بود و در واقع اگر با آن نیروى کم با دشمنان خود که از هر نظر نیرومند بوند، جنگ مى‏کردند، شکست آنها قطعى بود و این نوعى خودکشى به حساب مى‏آمد در همین شرایط سخت بود که بعضى از مسلمانان شجاع و بى‏باک از پیامبر خدا درخواست مى‏کردند که به آنها اجازه جنگ با دشمنان را بدهد ولى پیامبر طبق دستور الهى آنها را از این کار باز مى‏داشت و به آنها مى‏گفت: فعلاً مشغول عبادات باشید و نماز بخوانید و زکات بدهید.
    پس از هجرت پیامبر اسلام به مدینه و تشکیل حکومت اسلامى در این شهر و مسلمان شدن بسیارى از مردم مدینه، مسلمانان به طور نسبى توانایی هایى به دست آوردند و قدرتى پیدا کردند تا حدى که مى‏توانستند در برابر دشمن بایستند و با آنان بجنگند. در این هنگام بود که طبق یک فرمان الهى به مسلمانان اجازه جنگ با دشمن داده شد و اما چون زمان عمل فرا رسید گروهی پا پس کشیدند و بهانه جویی ها و چون و چراها شروع شد. الله اکبر از این بشر

برخی آموزه ها و نکته ها

-    از شعار تا عمل فاصله بسیار است به عمل کار برآید به سخندانی و سخنرانی نیست.
-    هرکاری زمان خودش را دارد..پیامبران و مردان آسمانی زمان را نیز مدیریت می کنند.
-    مرد وظیفه بودن کارآسانی نیست
-    اولویت های هر زمان را بشناسیم( گاه فقط باید نوشت و کارهنری و فرهنگی کرد. گاه باید از عبادت و مسجد و جماعت و نماز و نیایش هویت فردی و جمعی را اثبات نمود. و زمانی فعالیت های عمرانی , اقتصادی چشم دشمن را از حدقه در می آورد و گاه باید با جهادت و شهادت از کیان و هستی وباور خویش دفاع نمود...چشم به لبان فرمانده بدوزیم تا دچار افراط و تفریط نشویم.)
-    در انجام کار مجموعه عوامل و شرایط و توانمندی های خویش یا گروه را بسنجید و بی گدار به آب نزنید تا پشیمانی ببار نیاورد ویا شکست نخورید.
-    خردورزی را فدای هیجانات و احساسات نکنید(شما که میگید با کفار بجنگیم! با کدام عده و عُدّه؟! همین جور یه چیزی نگین که موقع عمل گیر کنید و از عهده آن بر نیایید!)
-    نا متعادلان در حوزه بینش و گرایش به افراط یا تفریط در حوزه رفتار دچار میشوند و در برابر فرمان های الهی چون و چرا می کنند.
-    علل و اسباب مرگ با ابزارهای دنیایی قابل سنجش نیست وورود به عرصه مبارزه و جهاد با دشمن  پایان زندگی وبه معنای مرگ قطعی نیست. زمان مرگ هرکسی را تنها هستی آفرین می داند.فرمان جهاد پایان مدت زندگی نیست(چه بسیار رزمندگانی که پس از جبهه سالیان سال زندگی کردند و چه بسیار خانه نشینانی که با کوچکترین بیماری مردند.)
-    کسانی که دچار خود رایی شده و فرمان الهی خداوند و پیامبرش را نادیده می گیرند ستمگرند.و در حقیقت به خویشتن ستم می کنند  و آتش ستمشان دامن خودشان را می سوزاند.


-    مقایسه دنیا و آخرت  غلط است و عمق پیامد این مقایسه اشتباه را اهل تقوی می دانند و می فهمند و می بینند.(درسبک زندگی دنیا گرا دنیا نقد است و سبک زندگی مومنانه دنیا را ابزاری برای کسب سرمایه ماندگار آخرت می داند و دنیا و آخرت را در برابر هم قرار نمی دهد تا برایش مغالطه نقد و نسیه پیش آید.)


-    ترس و دلهره از حوادث و اتفاقات زندگی ساز معلول دنیاگرایی است و البته خدا باوران حقیقی هیچ حزن و غم و اندوهی ندارند.


-    در سبک زندگی قرآنی در منظومه ارتباطی رابطه انسان با خدا از رابطه انسان با آفریدگان الهی جدا نیست( من نماز می خوانم و ذکر می گویم همسایه و رفیق و اقوام و خویش و هم کیش و همنوع من از گرسنگی و درد مردند که مردند!!!)


-    همه همراهان پیامبر از درجه مساوی در باور به ارزش های دینی و رفتار مومنانه برخوردار نیستند . صرف صحابی و همراهی با پیامبر انسان را بهشتی نمی کند!

--------------------------------------
نرفته دلم برایت تنگ شده است
سحرهای زیبای ماه درخشان یار
دوستت دارم
یا حق
سید


+ مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست «به داشته های خود عمیق تر نگاه کنید»


+ صبح است و هوا و‌ نفس دلکش پاییز من هستم و‌ یک سینه از مهر تو لبریز زیباست تو را دیدن از این پنجره صبح زیباست هوای تو در این صبح دل انگیز


+ برای رسیدن به موجودیت خویش نخست نرده های زندان مطلق گرایی،جزم اندیشی،تعصب ورزی،خوش خیالی و خودخواهی را بشکنیم. خواهیم دید رهایی در دل و جان و اندیشه سپردن به فرمان خداوند تنها مطلق عالم است.


+ #رهبر_انقلاب قدرت استکبارى امریکا هم از بین خواهد رفت ، او هم متلاشى خواهد شد ، این قدرت جهنمى ماندنى نیست ، اسرائیل هم ماندنى نیست. 1370/05/30


+ مردی که دائم ، در حضور خدا باشد و از یاد خدا غافل نشود . هرگز نمی تواند به خانواده خود ظلم کند چنین مردی ، در چشم همسران و فرزندانش ، عزیز و دوست داشتنی و با جذبه خواهد بود .


+ برای رسیدن به عزت بهترین راه ، قناعت است .سعی کنیم حرص و طمع ، نداشته باشیم به اندازه خودمان ، از دنیا بهره برداری کنیم


+ بیشعور سیاسی کیست؟ حسن رحیم پور ازغدی در توئیت خود نوشت: کسی که شعور سیاسی داشته باشد از مذاکره دوباره با آمریکا حرف نمی‌زند.


+ نقوی حسینی مخالف CFT: رئیس جمهور یک سطر بنویسد و تضمین بدهد که اگر عضو کنوانسیون شدیم مشکلات مالی و پولی ما حل می‌شود و اگر نشد مرا استیضاح کنید. ما رای می‌دهیم.


+ آرامــــــش چیست؟ نگاه به گذشته و شکر خــــــــدا، نگاه به آینده و اعتماد به خــــــدا Peace of mind can be meant as: looking back on the past and thanking God; looking ahead into the future and trusting in God.


+ حضرت امام علی ((علیه السلام)) : قیمت و ارزش هر کس به اندازه کارى است که مى تواند آن را به خوبى انجام دهد. ازنهج البلاغه امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام حکمت81






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ